Activities

Kourukosken pihapiirin rakennukset ja maastot ovat vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.

  • Majoitusta metsästäjille
  • Majoitusta erähenkisille ja luonnon rauhasta nauttiville
  • Rajoitetusti ohjattuja metsästysreissuja yhteistyössä paikallisen eräoppaan kanssa
  • Haulikkokoulu & Kiväärikoulun tilaustapahtumat
  • Koiraharrastajille ja koirankoulutustapahtumiin
  • Tyky-päivän viettoon työporukan kanssa
  • Päiväretkikohteeksi, ruokailu isossa kodassa
  • Juhlatapahtumiin
  • Voitte tiedustella myös ruokailun järjestämisestä isommille ryhmille. Raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisuuksien mukaan lähiruokaperiaatteella.

Kourukosken iso pärekota

Kourukosken pihapiirissä on valtavan iso ja viihtyisä pyramidin muotoinen pärekota. Siellä on mukava viettää aikaa isommallakin porukalla, kotaan mahtuu noin 70 henkilöä.

Keskellä kotaa on iso tulisija, jolla voi valmistaa ruokaa avotulella ja keittää nokipannukahvit. Kota on monikäyttöinen pitkinen pöytineen ja penkkeineen ja siellä on sähköt. Se toimii hyvin ruokailutilana, luentotilana tai vaikkapa esiintymis-esittelytilana. Ruokailu ja ruoan valmistaminen on mahdollista järjestää kodassa tai eräkämpässä. Avotulella kypsyy loimulohi, hampurilaisateria, lämmin riistaleipä, letut jne.

Kourukosken pihapiiri – Iso kota ja eräaitta
Kurkistus sisälle kotaan

Ruokailu ja ruoan valmistaminen on mahdollista myös eräkämpän keittiössä. Siellä onnistuu juhlavampikin kattaus.

Keittiö ja ruokailutila Kourukosken eräkämpässä

Haulikkokoulu & Kiväärikoulu koulutukset ja tilaustapahtumat

Kourukoskella järjestetään vuosittain Haulikkokoulu & Kiväärikoulun peruskursseja ja tarpeen mukaan myös jatkokursseja sekä yksityisopetusta. Opetus on yksilöllistä ja laadukasta – tavoitteena on paremmat riistalaukaukset metsästystilanteissa.

Haulikkokoulu & Kiväärinkoulu kursseilla teoriatiedon ja käytännön harjoitteiden myötä osallistuja saa valmiudet parempiin riistalaukauksiin ja omatoimiseen harjoitteluun. Ammunta tapahtuu aina kouluttajan henkilökohtaisessa ohjauksessa ampujan omaa kehittymistä tukien.

Kourukoskella on mahdollista järjestää myös tilauskoulutus ”omalle” porukalle Haulikkokoulu & Kiväärikoulun toimiessa kouluttajana sekä siihen voi yhdistää esim. viikonlopun vieton Kourukoskella aktiviteetteineen. Mukava vaihtoehto esim. metsästävälle koiraharrastusporukalle. Mikäli kiinnostuit esim. tilaustapahtumista, ole yhteydessä sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Tutustu Haulikkokoulu & Kiväärikoulun toimintaan ja kurssitarjontaan heidän nettisivuilta https://kivaarikoulu.fi/koulutus/haulikkokoulu/

Eräsauna

Saunomista rakastaville löytyy joen ääreltä tunnelmallinen ja tilava eräsauna, jossa aika vierähtää nopeasti vuoroin lempeistä löylyistä nauttien ja vuoroin virkistävässä jokivedessä uiden. Joskus voi olla jopa niin onnekas, että saunan ikkunasta näkee majavan, saukon tai muita eläimiä.

Ilmakuva Kourukosken eräsaunasta. Kuvaaja Pekka Lahti
Tunnelmallinen eräsauna sisältä talvisena saunailtana

Kourukosken pihapiiri ja ympäröivä maasto

Pihapiiriä ympäröi myös isot peltoaukeat noin 5 ha ja metsäaluetta 30 ha, joten alue soveltuu erittäin hyvin koirien kanssa oleiluun ja harrastamiseen. Kourukoskelle koirat ovat erittäin tervetulleita.

Metsähallituksen Peurajärven metsästysmaat ovat aivan Kourukosken äärellä. Valtion maille kanalinnustamaan tai majavajahtiin pääsee pihapiiristä kävellen tai hiihtäen niin halutessaan.

Ilmakuva, jossa näkyy Kourukosken pihapiiri sekä ympäröivä maasto

Frisbeegolfin pelaaminen. Kesäisin erämökin pihapiirissä on kuuden korin frisbeegolfrata, jossa voi pistää kisan pystyyn kavereiden kanssa.

Frisbeegolfin pelaaminen

Keväisin pyrimme kylvämään riistapeltoja luonnon monimuotoisuutta lisätäksemme. Alla kuvia kesän 2022 riistapelloista.

Vesille meloen ja soutaen

Kourukoskella on mahdollista meloa ja soutaa. Kourukoskella on kaksi muovista kajakkia sekä soudettava kanootti eli venootti vierailijoiden käyttöön. Kourukoskella voi kalastaa (kalastonhoitomaksu ja vapalupa tarvitaan).

Melomassa kauniilla Polvilammella
Melomassa venootilla joella

Peurajärven kalastusalueen palveluista lisätietoa Eräluvat sivustolta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/peurajarven-kalastusalue.html

Kalastamista, valokuvausta ja retkeilyä

Peurajärven reitit ja Hiidenportin kansallispuisto

Hyväkuntoisia hiekkateitä pitkin on mukava lenkkeillä tai pyöräillä. Kourukoskella on yksi polkupöyrä käytettävissä. Maisemat vaihtelevat mäntykankaista, joki-, järvi-, vaara- ja suomaisemiin. Hillasuo, marja ja sienimaastoja löytyy Kourukosken ääreltä.

Hiidenportin kansallispuisto on lähistöllä mikäli patikointi kansallispuiston maisemissa kiinnostaa. Kuhmo – Valtimo maantien (no 5284) varrella on kansallispuiston Käärmesärkän pysäkointialue, jonne Kourukoskelta on matkaa noin 17 km.

Peurajärven virkistysalue, joka on myös Metsähallituksen kalastusalue, sijaitsee noin 10 km päässä Kourukoskelta. Sieltä löytyy opastetut patikkareitit kuten Mäntyjärven kierto noin 7 km ja Iso-Valkeisen kierto 6 km. Tietoa reiteistä löytyy mm. Outdoor Activen sivustolta ja alla olevista linkeistä pääset tutustumaan reitteihin:

Mäntyjärven kierto »

Iso-Valkeisen kierto »

Kuva Peurajärven alueen järviltä
Hillasuolla