Tapahtumat

Nurmeksessa pidettiin 14.-15.8.2021 yhteistyössä Pohjois-Karjalan noutajakoirayhdistyksen, Kourukoski Oy:n sekä Haulikkokoulun & Kiväärikoulun kanssa Noutajien lämpimän riistan koe NOME-A kyyhkyjahdin yhteydessä. Kokeen keskuspaikkana oli Kourukoski Saramon kylässä. Kokeen tuomareina toimi Miso Sipola sekä Tomi Sarkkinen. Vastaavina koetoimitsijoina Heikki Nevalainen sekä Jari Särkänlahti.

Lauantaina 14.8. sää suosi ja lintuja oli hyvin. Päivän aikana saatiin koirille noutoja hyvinkin monipuolisesti. Kokeessa oli 15 koiraa ja maasto mahdollisti, että noudoissa nähtiin niin koirien paikallistamiskykyä, ohjattavuutta kuin myös itsenäistä hakua. Kokeessa nähtiin myös erinomaisia noutoja päivän aikana, jopa sertifikaatin (sertin) arvoisia.

Metsästysaamu 14.8.2021

A-kokeen tulokset: 14.8.2021

  1. A1 -SERT Aaltola Jarkko ja Middle River’s Gun Drake
  2. A1 – vara SERT Teijo Kostian ja FI KVA-FT FI KVA-WT FI KVA-B WTW-19 Brookbank Diesel
  3. A1 Pasi Puttonen ja Vauhti-Noudon Amazoniitti
Kuvaaja Maarit Saarinen. Kuvassa vasemmalta: Tomi Sarkkinen, Pasi Puttonen, Jarkko Aaltola, Teijo Kostian ja Miso Sipola

Kokeessa jaetut erityspalkinnot:

Tuija Nevalaisen muistopalkinnon – kiertopalkinto parhaalle naisohjaajalle – sai Salla Valpola. Sallan koira on Chilihunters Mad Squall

Ampujat valitsivat parhaaksi koirakoksi Jarno Heikkisen ja Jarnon koira on Indy Lab Amazing Gift

Kokeen kaikkien koirakoiden tulokset ovat nähtävissä kennelliiton jalostustietojärjestelmästä https://jalostus.kennelliitto.fi/frmTapahtuma.aspx?Id=330622&R=122

Palkintojen jako Kourukosken isolla kodalla 14.8.2021

Sunnuntaina 15.8.2021 nähtiin mitä voi tapahtua, kun lämpimän riistan koe pidetään luonnon linnuilla. Koe jouduttiin valitettavasti keskeyttämään illalla klo 18, koska lintuja oli vähän eikä noutoja koirille saatu riittävästi päivän aikana. Päivä oli todella pitkä, mutta siitä huolimatta kaikki jaksoivat pysyä valppaina, toiveikkaina ja hyvillä mielin koko pitkän metsästyspäivän.

Todella iso kiitos yhteistyökumppaneille Haulikkokoulu & Kiväärikoulu, Brandpa, Sasta, Tessu ja Porokylänleipomo sekä tuomarit Tomi Sarkkinen, Miso Sipola.

Erityiskiitos keittiöhenkilökunnalle ja kaikille talkoolaisille ahkerasta ja iloisesta toiminnasta koko pitkän viikonlopun. Sitten vielä viimeisenä eikä vähäisempänä suuri kiitos ampujille, jotka koostuivat mm. Haulikkokoulun kouluttajista ja joukossa oli myös Haulikkokoulun käyneitä ampujia. Ilman heidän tarkkoja riistalaukauksiaan koeviikonloppu ei olisi ollut mahdollinen.